تهران، میدان شهر زیبا، خیابان احمد کاشانی، خیابان پردیس
ساختمان پردیس 02140443660 Info@sdata.ir
SDATA
در این بخش آمار، اطلاعات و دادههای بازار مربوط به جرائم رایانهای یا سایبری ارائه میشود. این اطلاعات شامل بخشهایی مانند کلاهبرداری، هک و دستکاری، تهدیدات سایبری و آزار رسانی رایانهای و مزاحمتهای الکترونیک، جنگهای سایبری و همچنین آمار جمعیتی میباشد.
جرائم سایبری یا رایانهای به دو دسته تقسیم میشوند: گروه اول شامل جرائمی است که بهطور مستقیم تخریب کامپیوترها را مورد هدف قرار میدهد مانند ویروسها، حملات و بدافزارها. تمرکز گروه دوم بیشتر بر روی جرائم اینترنتی و آنلاین است که در اینگونه جرائم از شبکههای رایانهای یا دستگاههای کامپیوتری بهعنوان ابزاری برای کلاهبرداری و سرقت هویت بهوسیله مهندسی اجتماعی و همچنین زورگویی، کمین، تهدید و جنگ سایبری استفاده میشود.
در حال حاضر، برخی شرکتها در آمریکا خسارت سالانه بیش از ۵۲۵ میلیون دلار ناشی از جرائم سایبری را متحمل میشوند که اکثر این خسارتها درواقع از عواملی مانند کد مخرب و حمله عدم پذیرش سرویس منتج میشوند.
علاوه بر این جرائم، نقض دادهها و پیامدهای آن نیز تأثیرات عمیقی بر مصرفکنندگانی داشته است که از طریق دزدی اطلاعات شخصی و جزئیات کارتهای اعتباری آنها صورت گرفته است. بزرگترین نقض اطلاعات آنلاین فعلی بیش از ۱۳۰ میلیون حساب کاربری را درخطر قراردادهاست. حملات فیشینگ بهاحتمال بیشتر برندهای آنلاینی مورد هدف قرار میدهند که شانس بالاتری برای هدفگذاری دارند. برخی از این برندهای آنلاین عبارتاند از ارائهدهنده خدمات پرداخت آنلاین پیپال و خانه حراج آنلاین ایبای، و همچنین ارائهدهندگان خدمات آنلاین متعدد که به ارائه شناسه هویت شخصی و نیز اطلاعات پرداخت نیاز دارند.
با گسترش دسترسی فراگیر به اینترنت، افزایش کاربردهای ابزار اینترنتی و استقبال تمامی گروههای سنی از شبکههای اجتماعی، ارتکاب جرائمی از قبیل زورگویی سایبری و کمین سایبری، بیشتر از گذشته بهخصوص در میان نوجوانان رایج شدهاست. زورگویی سایبری عبارت است از آسیبرسانی یا آزاررسانی به دیگران بهطور عمدی، مکرر و خصمانه، مانند سو استفاده از ملاقاتهای مجازی.