تهران، میدان شهر زیبا، خیابان احمد کاشانی، خیابان پردیس
ساختمان پردیس 02140443660 Info@sdata.ir
SDATA
در این بخش، مرتبطترین و بروزترین اطلاعات مربوط به صنعت راهآهن ارائه میشود.
معرفی موتور بخار ارتقا یافته توسط جیمز وات در قرن هجدهم نویدبخش آغاز عصر جدیدی در انقلاب صنعتی بود. کشورهای بیشتری اقدام به برنامهریزی و سرمایهگذاریهای فراوان به منظور توسعه مسیرها و ایستگاههای راهآهن انجام دادند. ترافیک ریلی به دو بخش مسافرت ریلی مسافربری و حمل و نقل ریلی باربری تقسیم میشود. مسافران و گردشگران ترجیح میدهند سفرهای خود را با اتومبیلهای ریلی مسافربری انجام دهند، درصورتیکه محمولههای باری معمولاً توسط اتومبیلهای باربری حمل میشوند.
بازارهای پیشرو در صنعت حمل و نقل ریلی باربری در جهان شامل کشورهای چین، ایالات متحده آمریکا و روسیه هستند. ایستگاه مرکزی قطار شهری نیویورک به نام ترمینال گرند سنترال، واقع در خیابان چهل ودوم و خیابان پارک اونیو در نیویورک، با داشتن ۴۴ سکو از ۶۷ مسیر مختلف عبور مینمایند. با این وجود، پرترددترین ایستگاههای قطار در کشور ژاپن قرار دارند که یکی از پرجمعیتترین کشورهای بزرگ در سطح جهانی میباشد.
اگرچه در حال حاضر رویکردهای زیادی به منظور خصوصیسازی صنعت حمل و نقل ریلی صورت به عرصه ظهور رسیده است، اما با این وجود همچنان کنترل این صنعت تحت نظارت متصدیان دولتی صورت میپذیرد. در کنار چین، ژاپن نیز به عنوان بزرگترین بازار ترافیک ریلی مسافربری قرار گرفته است. بزرگترین شرکتهای حمل و نقل ریلی باری و مسافربری عبارتند از شرکت راهآهن آمریکایی امتراک Amtrak، و همچنین شرکت راهآهن آمریکایی یونیون پسیفیک Union Pacific، شرکت ملی راهآهن آلمان دویچه بان Deutsche Bahn، راهآهن شرق ژاپن و راهآهن فرانسه SNCF.
خطوط ریلی و حمل و نقل ریلی نقش کمی در زمینه ی تجارت حمل ونقل بین المللی را در بر دارد ، لیکن در حمل و نقل عمومی می توان از امکانات راه آهن استفاده کرد. استفاده از وسایل نقلیه ریلی در ترانزیت مزیت هایی دارد از جمله امنیت آن و سالم بودن اینگونه حمل و نقل از نظر زیست محیطی.
در مواردی که وزن و ابعاد کالا و تعداد آن بالا باشد و استفاده از وسایل نقلیه حمل و نقل جاده ای مناسب نباشد می توان در صورت داشتن کوریدور لازم از قطار برای اینکار استفاده کرد . البته اینگونه کالا قابلیت حمل از طریق هواپیما و کشتی را نیز خواهند داشت . حمل و نقل دریایی حدود 90 درصد این تجارت را تشکیل می دهد و حمل و نقل هوایی در ایران امروزه نیز دارای مشکلاتی است که آمار ترانزیت از این شیوه را کمی پایین می آورد.